Aydın Berk Bilgin’in maddenin halleri üzerine çalıştığı ama özelinde onların en maharetlisi saydığı “ışığa” olan tutkunluğunu dışa vurduğu ikinci kişisel sergisi Photon-Narrans; ışığın uzayda aldığı yola, yüzeyde bıraktığı ize, maddeye dokunuşuna övgü niteliğinde. Zaman ve mekânın tekleştiği bir evren tahayyülünü göze görünür şekilde ortaya koyan sanatçının işlerinde artık var olmayanlar, henüz var olmamışlara ışık sözcükleriyle, fotoğrafik yüzeyden seslenirler. Ona göre ışık, tüm maddeleri bilinmeye açan maddedir.
Işığı madde olarak yakalamanın binlerce yıllık kadim bilgisinden feyz alan Bilgin, işlerine atık malzemelerden ya da teneke kutulardan ilkel, el yapımı mikroskoplar ve teleskoplar üreterek, bir zanaatkar tutkusuyla yaklaşmaktadır. Sanatçı, disiplinler ötesi bilginin izini sürmesinin dışında ışık ve bilgi arasındaki ilişkiyi de mercek altına alır.
Aydın Berk Bilgin'in izleyiciyi chemigram, iğne deliği, cyanotype, mordancage, polaroid gibi 19. ve 20. yüzyıla ait geleneksel fotoğraf çekim ve baskı teknikleri üzerinden sonlu ve sonsuz olanla kurulan “bilme” ilişkisini yeniden düşünmeye davet ettiği sergisi Photon-Narrans, 17 Kasım – 17 Aralık tarihleri arasında x-ist’te görülebilir.